недеља, 27. јануар 2013.

Domaće perece




Potrebno je:
1,2kg.brasna
1 kvasac(40gr.)
6dcl.mlake vode
2dcl.ulja
3 kasike secera
1,5 kasika soli.
Za premazivanje:
1 jaje
3 pune kasike brasna
1 kasika soli
oko 1dcl.vode.

U malo mlake vode sa kasicicom secera i brasna staviti kvasac da nadodje.U ciniju za mesenje sipati deo brasna,so,secer,ulje i nadosao kvasac,pa testo u pocetku mesiti sa varjacom.Uz dodavanje ostatka brasna i vode umesiti testo,pa ga ostaviti na toplom
30min da kisne.

Nakon toga testo podeliti na 20 jufkica.Svaka ce Vam biti od 100gr.Od svake jufkice formirati dugacku traku,pa formirati perecu.Slagati ih u pleh oblozen papirom za pecenje,pa ih pokriti i ostaviti jos 30min da odmaraju.Za to vreme izmutiti jaje za premazivanje.Posebno u cinijicu izmutiti brasno,so i vodu za slani preliv.

Rernu zagrejati na 220C.Svaku perecu premazati sa umucenim jajetom,pa peci 15min.Nakon toga izvaditi iz rerne,preliti svaku sa slanim prelivom i vratiti jos 5minuta da se peku.

2 коментара: