Potrebno je:
1kg.brasna
2dcl.mleka
2dcl.jogurta
1dcl.vode
1 kvasac
3 kasike secera
1 kasika soli
1dcl.ulja
1 kasika margarina za mazanje(npr.dobro jutro).
Fil:
300gr.feta sira
1 jaje.
Za premazivanje:
1 jaje
susam za posipanje.
U mlako mleko sa kasicicom secera i brasna staviti kvasac da nadodje.U ciniju za mesenje sipati deo brasna,so,secer,ulje,margarin i nadosao kvasac,pa testo u pocetku mesiti sa varjacom.Zatim uz dodavanje smlacenog jogurta,mlake vode i ostatka brasna umesiti testo,pa ga ostaviti na toplom da kisne 30minuta.Za to vreme pripremiti fil.Izgnjeciti feta sir i sjediniti ga sa jajetom.
Nadoslo testo podeliti na 40 jufkica.Od svake jufkice formirati elipsu,staviti kasicicu fila,pa uviti kiflu.Slagati ih na pleh oblozen papirom za pecenje,pokriti ih i ostaviti jos 30minuta da odmaraju.Rernu zagrejati na 220C.Svaku kiflicu premazati umucenim jajetom,posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni 20min.
Savrseno izgledaju...
ОдговориИзбришиsuper su ti kiflice a i recept mi se jako sviđa...
ОдговориИзбришиodlične.. ja ih najviše volim za doručak !
ОдговориИзбриши