среда, 9. јануар 2013.

Milka torta od jagode


Kora(sastojci za jednu koru):
6 belanaca
100gr.secera
50gr.mlevenih oraha
50gr.mlevenih lesnika
2 rebra cokolade.
Fil I:
18 zumanaca
250gr.secera
1l.mleka
3 pudinga od jagode
250gr.margarina
100gr.prah secera
100ml.slatke pavlake
2 MILKA cokolade od jagode.
Fil II:
400ml.slatke pavlake
par kapi arome od jagode.

Za koru dobro umutiti belanca sa secerom.Zatim dodati mlevene orahe i lesnik,rendanu cokoladu,pa polako sjediniti smesu sa kasikom i izliti u pleh(35x25)oblozen papirom za pecenje.Peci koru na 180C 20min.Na isti nacin napraviti jos dve kore.

Za fil I staviti 8dcl.mleka da provri sa secerom,a sa ostatkom mleka(2dcl.)razmutiti zumanca i prah za puding.Ovu smesu skuvati u vrijuce mleko.Kada se prohladi,sjediniti sa prethodno izmucenim margarinom i prah secerom.Posebno umutiti 1dcl.slatke pavlake,pa dodati i nju.Milka cokoladu izrendati na krupno rende,pa sve polako sjediniti.

Za fil II umutiti slatku pavlaku sa par kapi AROME od jagode pa filovati tortu.

Redjati:kora,fil I,fil II,kora...pa celu tortu premazati sa ostatkom fila II.




6 коментара: