среда, 19. јануар 2011.

Posne paprike

POTREBNO JE:
17 paprika babura
200gr.soja vita ljuspica
300gr.dimljene somovine
3 paskanata(bele zeleni)
3 sargarepe
2 struka praziluka
1 glavica crnog luka
4 cena belog luka
5 kasika obarenog pirinca
6dcl.vode
2dcl.kuvanog paradajza
so,biber,vegeta,ulje
4dcl.vode posoliti,zaciniti biberom i vegetom,pa prokuvati .Ovom vodom preliti sojine ljuspice i ostaviti ih 20min.
Za to vreme ocistiti crni i beli luk,praziluk,sargarepu i paskanat,pa samleti u multipraktiku i dinstati na malo ulja.
Dimljenu ribu potopiti u hladnu vodu da malo odstoji,pa je samleti na masini za meso.Ostaviti 100gr. za zatvaranje paprika.
U prodinstano povrce dodati mlevenu ribu,potopljene ljuspice i obaren pirinac,zaciniti po ukusu,pa sve sjediniti i kratko proprziti.

Sveze paprike(ili iz zamrzivaca) puniti filom i svaku odgore zatvoriti sa kockicom dimljene ribe.Napunjene paprike sloziti u malo podmazanu serpu,preliti sa 2dcl.vode i paradajza pa staviti da se krckaju 1,5h na tihoj vatri.
Jako su ukusne:)

6 коментара: