POTREBNO JE:
1,5kg.paradajza
500gr.paprike(crvene i zelene)
3 glavice crnog luka
2 kasike masti
2 kasike brasna
1 kasicica aleve paprike
1 kasicica secera
ulje,so,biber,vegeta.
Paradajz staviti prvo malo u vrucu vodu,a zatim ga oljustiti ,iseci na kocke i staviti u serpu.Ocistiti i luk i papriku,iseci ih na kockice,dodati ih paradajzu,dodati mast,pa staviti da se krcka 1h.
Zaciniti po ukusu i dodati 1kasicicu secera.U serpicu napraviti crvenu zaprsku od malo ulja,brasna i aleve paprike,pa zaprziti sataras.Ko voli moze umutiti 1jaje i dodati pred kraj.
Idealno jelo za ove dane:))
obozavam obozavam obozavam sataras. ja ga jos krvnicki ukuham (kada nije vruce i kada imam dosta materijala). ovdje je to bas skupo jelo, tako da ni ne pravim:(
ОдговориИзбришиObozavam!
ОдговориИзбришиMmmmmm sjajan je !!
ОдговориИзбришиOdličan recept!I ja ga često pravim!
ОдговориИзбришиSataraš je jedno od mojih najdražih jela uopšte! Mogu ga jesti svaki dan:) Izgleda odlično draga Maja!
ОдговориИзбришиHVALA!!!!Pravim ga cesto dok je sve sveze.Neko miksira povrce,a ja volim da ga iseckam na kockice i da ostane tako kad se skuva.pozdravljam vas!!
ОдговориИзбришиZaista, pravo jelo za ove dane, možeš jesti i samo i kao prilog, i toplo i hladno. Volimo sataraš, jedino ga radim na maslinovom ulju.
ОдговориИзбришиVec sam negde videla sataras am nikad ga dosta.Ja ga volim kao prilog glavno jelo i cesto zaboravim da ga pravim.Tako da podsetnik je dobrodosao:)
ОдговориИзбришиSUPER...volim. Pozdrav...
ОдговориИзбришиUNA VERDADERA DELICIA ME HA ENCANTADO SE VE MUY SABROSO,ABRAZOS GRANDES.
ОдговориИзбришиDobra ideja da se radi sa maslinovim uljem,hvala ti!!Hvala svima:))
ОдговориИзбришиPozdrav Surcu,dobro ti nama dosao i Dragoj Rositi!!
OBOŽAVAM! Ja ga baš dobro "ocedim" tj. upržim ga skoro do kraja i uvek na ulju, valjda iz navike, pa kad dodam sir uz to, jooooj ništa mi ne treba celo leto, samo sataraš!
ОдговориИзбришиJako volim sataraš i moja mama ga često radi i super nam je. Samo što naš bude nešto gušći. Super mi je i tvoj recept, i sataraš odlično izgleda !
ОдговориИзбришиBude i meni gusci:))Sve zavisi koliko je voden paradajz,a ne volim bas puno da ga zaprzavam.Vazan je ukus.Dobro ide i kao preliv za spagete sa dimljenim kackavaljem:))
ОдговориИзбриши