среда, 7. децембар 2011.

Posne krofne sa čokoladom


Potrebno je:
3dcl.vode
2dcl.biljnog mleka(sojinog ili palminog)
1 kvasac
oko 1kg.brasna
1 kasicica soli
5 kasika secera
1dcl.ulja
ribana kora od jednog limuna
150gr.posne cokolade za punjenje
prah secer za posipanje.
Za przenje:
500gr.palmine masti
2dcl.ulja.
U mlako mleko sa kasicicom secera i brasna staviti kvasac da nadodje.
U ciniju za mesenje sipati deo brasna,so,secer,ulje,naribanu koricu limuna i nadosao kvasac,pa 
testo u pocetku mesiti sa varjacom.Zatim uz dodavanje ostatka brasna i mlake vode testo 
umesiti rukom i ostaviti ga 45 minuta da nadodje.U toku tih 45minuta testo dva puta premesiti
(na 15minuta).

Uskislo testo izruciti na pobrasnjenu podlogu,pa rastanjiti oklagijom debljine 5mm.Vaditi 
krugove modlom za krofne ili casom.Na jedan krug staviti kockicu cokolade,ivice premazati sa 
malo vode,pa odgore staviti drugi krug.Prstima spojiti ivice.Ivice se premazuju vodom,da bi se 
krugovi lepo spojili,da fil ne bi cureo.Gotove krofne redjati na carsav,pokriti ih i ostaviti jos 
15min da odmaraju.


Za to vreme staviti da se ugreju palmina mast i ulje na srednju temperaturu.Ulje ne treba biti 
jako ugrejano da krofne prilikom przenja ne bi izgorele,a unutra ostale zive.

Kada se mast ugrejala spustati krofne tako da odgore dodje strana na kojoj su "lezale" i prelivati 
ih odgore sa mascu.Kada se ispece donja strana,preokrenuti krofnu.


Gotove stavljati prvo na 
salvet,da bi se upio visak masnoce,pa ih onda stavljati na tacnu.Pred sluzenje ih posuti sa prah 
secerom i uzivati!





6 коментара:

  1. Zanimljiv ti je ovaj način pečenja. Uvijek ih pečem tako da ih prije okretanja pečem poklopljene, a nakon okretanja otklopljene. sljedeći put ću primijeniti tvoju tehniku.

    ОдговориИзбриши
  2. Uh, od kada nisam jela krofne, sve kazem pravicu ih (to ce biti moj prvenac;)) ali nikako da stignu na red, obicno ih je baka pravila ali sada su je vec stigle godine... nema mi druge, moracu da zasucem rukave, samo me tu mamite sa fotkama.:)))kiss

    ОдговориИзбриши
  3. Tople mirisne krofne, pa jos rastopljena cokolada u njima...ne moze bolje!

    ОдговориИзбриши
  4. Majo, pa ti si pravi profesionalac za ova kisela testa. Kako su predivne,okrugle i nigde se ne primećuje da si ih spajala, a unutra čokolada, šta ćeš bolje, njam, njam, tako bi ih tople smazala...

    ОдговориИзбриши
  5. Joj,gde me nadje sa krofnama u ove sitne sate.Obozavamo ih svi i zato i ne smem da ih pravim.Pa jos i sa cokoladom...

    ОдговориИзбриши
  6. Odlične su Majo, a izgledaju taaako mirisno i dobro!

    ОдговориИзбриши