среда, 01. децембар 2010.

Limun pita


KORE:
2 jaja
160gr.secera
160gr.masti
1 vanil secer
1 prasak za pecivo
550gr.brasna
1 soljica mleka
rendana kora od jednog limuna

FIL:
1l.mleka
18 kasika ostrog brasna
10 kasika secera
250gr.margarina
100gr.prah secera
2 vanil secera
rendana kora od jednog limuna
sok od dva limuna
ODGORE:
prah secer ili glazura od 100gr.cokolade

Umutiti jaja.mast i secer,dodati vanil secer,mleko i rendanu koru limuna i na kraju brasno pomesano sa praskom za pecivo,pa umesiti testo.Testo podeliti na 3 jufkice.Svaku posebno rasklagijati na poledjini pleha i peci na 180C 15min, da dobiju zlatno zutu boju.
Za fil staviti 8dcl.mleka sa secerom da provri,a ostatak mleka pomesati sa brasnom pa skuvati fil.Kad se ohladi ,sjediniti ga sa prethodno umucenim margarinom i prah secerom.Na kraju dodati rendanu koru od jednog limuna,vanil secer i sok od dva limuna,pa sjediniti fil.
Filovati kore,a zadnju odgore posuti sa prah secerom ili zaliti sa glazurom,po izboru.Najbolje je pitu napraviti dan ranije da kore omeksaju.

2 коментара:

  1. Pozdrav Majo, bas lepo imas lepe recepte...Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala,trudim se.Volim da eksperimentisem u kuhinji.Blog Vam je divan,bicu vam cest gost!Pozz

    ОдговориИзбриши