среда, 09. фебруар 2011.

Lenja pita

TESTO:
500gr.brasna
250gr.masti
125gr.prah secera
2 vanil secera
2 jaja
1 prasak za pecivo
FIL:
1,5kg.ociscenih jabuka
200gr.secera
1 kesica cimeta
3 kasike griza
prah secer za posipanje
Uciniti mast,prah secer,vanil secer i jaja,pa dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo i umesiti testo.Ostaviti ga na 30min u frizideru dok se dinstaju jabuke.
Ociscene jabuke izrendati i staviti ih sa secerom da se dinstaju dok ne upije sva tecnost.Onda ih skloniti sa ringle i dodati griz i cimet,pa sjediniti.Ostaviti da se malo prohlade,pa praviti pitu.
Pripremljeno testo podeliti na pola.Prvu polovinu rastanjiti i staviti ga u oblozen pleh.

Preko testa naneti sav fil od jabuka.

Preko jabuka staviti drugu rastanjenu koru,pa je izbockati viljuskom.

Pitu peci na 200C oko 30min.Proveriti sa cackalicom da li je pecena unutra.Kad se prohladi,odgore je posuti sa prah secerom i iseci na kocke.


4 коментара:

  1. divno izgleda! bas domace... ja je isto tako pravim, samo sto umjesto masti koristim ulje. Ali cula sam vec vise puta da je lijena pita mnogo bolja s masti. Moracu da isprobam :) lijep pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
  2. Mogla bih jedno parče, odavno je nisam pravila.

    ОдговориИзбриши
  3. Obožavam lenju pitu i pravim je kad god imam viška jabuka ili višanja! Odlično izgleda Majče!!

    ОдговориИзбриши
  4. Tanja,prvo hvala na poseti!Sto se tice lenje pite,po meni je najmeksa sa mascu,ali to ne znaci da je manje ukusna i sa uljem ili margarinom.:)
    Marijana,samo izvoli!!
    Jovana,draga moja,puno hvala!:)

    ОдговориИзбриши