четвртак, 22. децембар 2011.

Štangle sa suvim šljivama


Donji deo:
1dcl.vode
150gr.secera
125gr.margarina
150gr.mlevenog keksa
200gr.mlevenih oraha
Gornji deo:
2dcl.vode
200gr.secera
500gr.suvih sljiva
100gr.mlevenog keksa
150gr.mlevenih oraha
3 kasike ruma.
Glazura:
150gr.bele cokolade
5 kasika ulja
cokoladne mrvice za dekoraciju.

Za donji deo staviti secer da se samo otopi sa vodom,pa dodati margarin,mesati dok se ne istopi,pa skloniti sa vatre.Tada dodati mleveni keks i mlevene orahe i promesati.Pleh(30x20) obloziti sa providnom folijom,pa izruci smesu i formirati koru.

Za gornji deo prvo na masini za meso samleti suve sljive,pa ih zajedno sa secerom i vodom kuvati 10minuta.Tada skloniti sa vatre,pa dodati mlevene orahe,mleveni keks i rum i promesati,pa smesu sipati preko formirane kore.

Preko smese od suvih sljiva preliti glazuru od bele cokolade,pa poprskati sa cokoladnim mrvicama radi dekoracije.


7 коментара:

  1. Prekrasne su štangle, tako su dekorativne a koliko su ukusne, mogu samo da zamislim...

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je super ukusno! Baš baš mi se sviđaju!

    ОдговориИзбриши
  3. Volim suve sljive u kolacima. Stangle izgledaju prekrasno!

    ОдговориИзбриши
  4. Uspeo eksperiment!!Ko ih je probao,odusevio se kombinacijom ukusa.Mozda cu ih sledeci put staviti u malo veci pleh da budu "nize".To su samo finese na kraju.Ja sam zadovoljna isto.Hvala vam drage moje.Ako neka odluci da ih napravi,neka javi utiske:))

    ОдговориИзбриши
  5. Bas fino deluju. Volim suve sljive i sigurno su odlicne u ovakvom kolacu! :)

    ОдговориИзбриши
  6. vjerujem da su jako ukusne kako i izgledaju

    ОдговориИзбриши