Potrebno je:
2 veca struka praziluka
2 vece glavice crnog luka
300gr.korena celera
200gr.paskanata
300gr+200gr.sargarepe
500gr.tikvica
450gr.graska
100gr.komadica soje
500gr.fileta somovine
100gr.obarenog pirinca
persunovo i celerovo lisce
lolber
2 povrtne kocke za supu
3 kasike palmine masti
so,biber,zacin
1 limun.
Povrce ocistiti i iseci na komade.U serpu staviti luk,praziluk,celer,paskanat,300gr.sargarepe i
tikvice,naliti sa 1l.vode i kuvati 30min da povrce omeksa.Za to vreme staviti 1l.vode da provri sa
vegetom i u njoj kratko kuvati komadice soje.
Filete somovine iseckati na male kockice i na 3 kasike palmine masti staviti da se proprze.Pred
kraj u somovinu dodati i ocedjene kockice soje.Vodu ne bacati,ostaviti je.
Skuvano povrce izmiksirati u blenderu ili sa stapnim mikserom,pa dodati 200gr.sargarepe
iseckane na male kockice,grasak,kocke za supu,zacine po ukusu i persunovo i celerovo
lisce,lolber,naliti sa vodom u kojoj se kuvala soja,pa poklopiti i kuvati jos 30minuta,povremeno mesajuci.
Nakon toga dodati pripremljenu soju i somovinu zajedno sa masnocom,obareni pirinac,naliti sa 3l.vode i ostaviti da provri,jos jedno 30min.
Na kraju u corbu dodati sitno iseckan limun zajedno sa korom.
Vitaminska bomba....Volim ovakve corbice, pogotovu zimi!
ОдговориИзбришиSoy sopera y esta rica sopa saludable me la sirvo todos los días,luce tentadora,abrazos y abrazos.
ОдговориИзбришиUvek sam za ovakve čorbice i ne mogu da omanu. Koristila sam palminumast prošle godine i nije loša, nije uopšte loša, samo nemamo naviku. Na njo se savršeno prži ima manju tačku dimnjenja pa ništa ne zagori.
ОдговориИзбришиOdlična čorba koja se uvek može jesti :)
ОдговориИзбришиSuper mi je ova juha, a posebno mi je interesantna zbog limuna na kraju . Bilježim je !
ОдговориИзбришиHvala vam!!Da znate da je kolicina za preko 20 ljudi,ako hocete da probate.Jeco,ja sam bas zadovoljna i stvarno se lepse przi na palminu mast.Branka,ja i u corbice sa mesom dodajem limun i to sa korom,da lep ukus corbici.Poz
ОдговориИзбриши