недеља, 16. јануар 2011.

Dinner Rolls by Mihaela

ZA STARTER:
250ml.vode
50gr.ostrog brasna
Pomesati vodu i brasno i kuvati 3min kao kad kuvate cicvaru ili puding,pa poklopiti.
ZA TESTO:
500gr.ostrog brasna
500gr.mekog brasna
300ml.vode
300ml.mleka
2 kasicice soli
2 kasike secera
2 kasicice suvog kvasca
100ml.ulja
i skuvani starter
Mleko smlaciti,a obe vrste brasna pomesati.
U ciniju sipati pola kolicine brasna,so,secer,ulje,vodu,kvasac i skuvani starter,pa u pocetku mesiti varjacom.Zatim uz dodavanje mleka i ostatka brasna umesiti testo i ostaviti ga da kisne u nauljenu ciniju.
Kad nadodje podeliti ga na 20 jufkica.


Od svake jufke oblikovati zemicku,pa ih sloziti u oblozen pleh i ostaviti ih jos 30min.pokrivene da odmaraju.

Rernu zagrejati na 180C a nadosle zemicke premazati sa malo mleka.


Peci ih oko 25min.


Draga Mihaela divne su!!Hvala za recept!

11 коментара:

  1. Wow..mirišu skroz do mene, preko monitora! Savršeno!

    ОдговориИзбриши
  2. E, bas su dobreeee! Svaka cast. I ja se spremam da probam, al pretekla si me i bas mi se dopada kako su ti ispale.

    ОдговориИзбриши
  3. Prelepe su, ja bih morala odmah duplu meru :) Praviću obavezno, hvala za recept.

    ОдговориИзбриши
  4. Predivne su!!! Bas me raduje da si probala i da su vam se dopale! Hvala ti na poverenju :)

    ОдговориИзбриши
  5. Drage moje drago mi je da vam se dopadaju.Svima ih preporucujem!Draga Mihaela ima jos puno recepata koje cu probati,jer su divni,a i ti sa tvojim fotografijama nas mamis!Hvala tebi!

    ОдговориИзбриши
  6. odlično su ti ispale, i ja sam ih jučer radila, predobre

    ОдговориИзбриши