среда, 5. јануар 2011.

Pihtije

POTREBNO JE:
1,5kg.krmenadle s koskom
1,5kg.dimljene butkice
3 papka
1kg.svinjske kozure
6 glavica belog luka
6l.vode
5 kasika soli
Meso oprati,a beli luk ocistiti.U lonac sloziti meso,dodati 1 glavicu ociscenog belog luka,posoliti i naliti sa 6l.vode pa kuvati 5 sati uz povremeno mesanje.Voda ce da ukuva,nikako ne dolivati!


Kad se skuva,meso izvaditi i ocistiti od kostiju,pa iseckati,a iseckati i kozuru,pa sve rasporediti po cinijama ili plehovima.Ja sam od ove kolicine dobila 3 vece cinije,1 manju i jedan djuvec.Kad rasporedite meso i kozuru u svaku ciniju naliti procedjenu vodu u kojoj se kuvalo meso.

U svaku ciniju dodati sitno iseckan  ili propasiran na presu beli luk,pa odgore posuti malo sa alevom paprikom.Moze i sa ljutom,ko voli.

Ostaviti da se ohladi i upihtija,pa iseci na kocke i uzivati!:)
PRIJATNO!


5 коментара:

  1. Nisam jela pihtije, pa ima sigirno nekoliko godina. Moj tata ih zna isti napraviti super..a ove tvoje su savrsene!

    ОдговориИзбриши
  2. Divne su ti pihtije..ja ih ovdje ne pravim jer nekako nema takve zime u vrijeme kada se one jedu..doduse mogu se uvijek jesti,ali meni su ostale u sjecanju da se prave oko Bozica i nove godine,a kod mene je i do 36C !!!:)

    ОдговориИзбриши
  3. Mi ovo zovemo hladnetina i radimo zimi, baš slično kao i ti. Ja ne jedem meso iz hladnetine, to voli moj muž, a djeca neće ni čuti. Šteta jer je to zbilja dobro.

    ОдговориИзбриши
  4. Bice repriza za Bogojavljenje,19.januara.Ko prezivi,pricace:)

    ОдговориИзбриши