понедељак, 7. март 2011.

Moskva šnite

KORA:
6 belanaca
12 kasika secera
10 kasika mlevenih oraha
1 kasika brasna
FIL I:
18 zumanaca
200gr.secera
5 kasika gustina
0,5l.mleka
1 maslac(250gr.)
pola margarina(125gr.)
FIL II:
0,5l.slatke pavlake
ZA UKRASAVANJE:
200gr.slaga
500gr.visanja
1 konzerva ananasa

Za koru dobro umutiti belanca sa secerom,dodati mlevene orahe i brasno,sjediniti kasikom i izliti u oblozen pleh.Koru peci na 180C 25min.Na isti nacin napraviti jos 2 kore.


Za fil I izmutiti zumanca,secer i gustin sa 2dcl.mleka.Ostatak mleka staviti da provri,dodati umucene sastojke,pa skuvati fil.Kada se ohladi,sjediniti ga sa prethodno umucenim maslacem i margarinom.
Za fil II umutiti slatku pavlaku.


Pre filovanja ocediti ananas,i ako je u kolutovima,iseckati ga na kockice.
Na prvu koru naneti 1/2 fila I,iseckan ananas,pa 1/2 fila II.


Staviti drugu koru,2/2 fila I,ocedjene visnje,pa 2/2 fila II.Odgore staviti trecu koru.

Celu tortu ukrasiti sa umucenim slagom i ukrasiti po zelji.

10 коментара:

  1. Obožavam Mskva šnit, i pokušala sam da skinem original, išla probala, zagledala, i nikako da mi bude identična. Ova izgleda jako fino!

    ОдговориИзбриши
  2. imam isti recept i Majo dala si mi ideju sta da pravim za vikend:).Bas je dugo nisam pravila.

    ОдговориИзбриши
  3. Drage moje,puno vam hvala!!Torta je jako lepa.Imam jos jedan recept,sa pusla korama,od moje kuma Mire.Cim napravim,postavicu,ko zeli da je proba.Izvinite,malo sam odsutna,tata mi je u bolnici.Cim mu bude bolje,imacu vise vremena.Pozdrav za sve:))

    ОдговориИзбриши
  4. Nemam sada vremena,ali obecavam da cu prvom prilikom poslati najbolji recept za ovu tortu...malo je sadrzajniji,odnosno bogatiji,ja sam ga malo poboljsala jer stavljam mnogo vise voca nego oni u Hotelu Moskva u Beogradu,ima i lesnika i badema seckanog na listice...ma,prava pravcijata torta popularno nazvana Moskva snite....

    ОдговориИзбриши