субота, 26. март 2011.

Zemičke


POTREBNO JE:
1kg.brasna
2,5dcl.vode
2,5dcl.mleka
2dcl.ulja
1 kvasac
1 kasika soli
3 kasike secera
ZA PREMAZIVANJE:
1 ravna kasika brasna
1dcl.vode
50gr.margarina
susam za posipanje
U mlako mleko sa kasikom secera i brasna staviti kvasac da nadodje.
U ciniju za mesenje sipati deo brasna,so,secer,ulje i nadosao kvasac,pa mesiti varjacom.Zatim dodavati vodu i ostatak brasna,pa umesiti testo i ostaviti ga na toplom da udvostruci volumen.
Za to vreme pripremiti premaz kojim mozete premazivati posna testa.Brasno razmutiti sa vodom i uz stalno mesanje staviti na ringlu da provri,pa ostaviti da se ohladi.
Uskislo testo podeliti na 16 jufkica.Od svake oblikovati zemicku i sloziti u oblozen pleh,pokriti i ostaviti jos 30min da odmaraju.Pre pecenja zemicke premazati sa pripremljenim premazom,preliti sa otopljenim margarinom i peci na 220C oko 25min.


11 коментара:

  1. Uvek je fino videti ovako nesto na stolu, nista lepse nego kad ujutru zamirise tek ispeceno pecivo...bas su ti lepe ove zemicke a premaz mi je nesto novo, belezim.:))

    ОдговориИзбриши
  2. Predivne! Obavezno ću probati ovaj recept!

    ОдговориИзбриши
  3. Drage moje,drago mi je da vam se dopadaju.
    Lana,ovo je pekarski premaz.Samo se treba voditi racuna da se ne stavi puno brasna,jer ce premaz biti gust.Ako vam se to desi slobodno dodajte malo vode i razredite.Ja cak stavim i kasiku ulja,pa imaju lep sjaj,kad pravim posne kiflice.Pozdravljavam vas:))

    ОдговориИзбриши
  4. Volim zemicke i da znas Majo da ima bar 20 godina od kada nisam jeo zemicke, zaboravijo sam da postoje, bas ti havala sto me seti. Pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  5. Bas su lijepe,prave domace,debele i rumene !!!
    Nisam u premaz dodavala brasno,..ucim ,ucim :)

    ОдговориИзбриши
  6. Devojke,hvala vam puno:))
    Miodraze,drago mi je sto sam te setila.Ti ih bas odavno nisi jeo,svrati:))

    ОдговориИзбриши