понедељак, 14. фебруар 2011.

Hleb iz kalupa

POTREBNO JE:
1kg.brasna
1dcl.mleka
4dcl.vode
1 kvasac
1 kasika soli
2 kasike secera
0,5dcl.ulja
50gr.margarina
U mlako mleko sa kasikom secera i brasna staviti kvasac da nadodje.U ciniju za mesenje sipati deo brasna,so,secer,ulje,otopljen margarin i nadosao kvasac,pa mesiti testo varjacom.Zatim uz dodavanje mlake vode i ostatka brasna umesiti testo,premazati ga odgore sa malo ulja i staviti da kisne 1h na toplom.
Uskislo testo podeliti na 2 dela,za 2 vekne hleba.Svaki deo rasklagijati i uviti kao kiflu,pa staviti u podmazan pleh,zarezati na par mesta i ostaviti jos 30min da odmara i nadodje.
Pre pecenja hleb premazati sa malo otopljenog margarina.

Peci na 200C 30min.


4 коментара:

  1. Drage moje,hvala puno za ovako lepe komentare:)Stvarno je ukusan i mekan.Ko voli moze i mesati vise vrsta brasna.Od ovog testa se mogu praviti i velike pekarske kifle.

    ОдговориИзбриши