петак, 25. фебруар 2011.

Susam trouglovi

Evo jos jednog brzog,jednostavnog i ukusnog recepta sa MEDOM.

POTREBNO JE:
2 jaja
150gr.prah secera
2 kasike kakaa
2 kasike meda
100gr.margarina
100gr.mlevenog keksa
100gr.mlevenih oraha
200gr.susama


Susam prvo proprziti,pazeci da ne zagori,vec da dobije lepu zutu boju.Jaja izmutiti sa secerom,pa ih skuvati na pari.
Kad se prohlade dodati im med,kakao,margarin,keks,orahe i proprzeni susam,pa sve sjediniti.
Modlu u obliku trougla obloziti providnom folijom,pa sipati smesu i oblikovati.

Ostaviti da se ohladi,pa iseci na parcad.

Ako nemate trouglasti kalup,od ove smese mozete oblikovati i 2 salame.

Od proslog posta ostala sam duzna recept i za snikers bajaderu.Ovo je posna varijanta koju pravim.

SNIKERS BAJADERA


POTREBNO JE:
300gr.secera
1dcl.vode
125gr.margarina
200gr.mlevenog keksa
200gr.krupno mlevenog neslanog kikirikija
50gr.cokolade
ZA GLAZURU:
100gr.bele cokolade
3 kasike ulja
cokoladne mrvice
Uspinovati secer sa vodom,pa dodati margarin i cokoladu da se otope,pa skloniti sa vatre.Dodati keks i kikiriki,sjediniti i u manji kalup oblozen providnom folijom ili podmazan sa malo ulja rastanjiti smesu i oblikovati bajaderu.Kad se prohladi,preliti sa napravljenom glazurom od bele cokolade,pa posuti sa cokoladnim mrvicama radi dekoracije.Kad se stegne iseci po zelji na kocke ili stangle.

9 коментара:

  1. BRAVO DRAGA !! ODLIČNAN I JEDNOSTAVAN RECEPT!!

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam ovakve dezerte sa susamom i kikirikijem, predivno izgleda!

    ОдговориИзбриши
  3. Prikupljam ove tvoje zanimljive receptice da ih prosledim mami za slavu! Uvek joj dobro dodju ovakvi brzinski, a odlicni kolacici :)

    ОдговориИзбриши
  4. Zoro,hvala vam!Ako volite car na dar,dopasce vam se i ovo.:))
    Joj Mihaela,hvala ti puno na poverenju,puno mi znaci:))Stvarno se brzo napravi.

    ОдговориИзбриши
  5. Por lo que entiendo es un salame de chocolate, se ve estupendo,sabes que voy a intentar hacerlo,es un dulce super bueno,abrazos.

    ОдговориИзбриши
  6. mmm..ovo izgleda tako dobro! Nisam nikad probala ali obozavam susam pa verujem da je odlicno!

    ОдговориИзбриши