субота, 16. јул 2011.

Pita sa viršlama


Potrebno je:
6 jaja
125gr.margarina
500gr.krompira
2 kasike prezli
4 pilece virsle
1 kasicica soli
kecap.


Krompir oljustiti,skuvati ga,ocediti i na kraju ispasirati.
Odvojiti belanca od zumanaca,pa belanca umutiti u cvrst sneg.Zumanca umutiti sa margarinom,pa dodati prezle,virsle iseckane na kockice i umucena belanca,pa sjediniti.Na kraju dodati ispasiran krompir,posoliti i izmesati.
Smesu izliti u podmazan i prezlama posut pleh.Odgore poprskati sa malo kecapa,pa peci pitu na 180C oko 40min.


13 коментара:

  1. Ovo može i u okrugloj posudi pa da bude kao neki kiš, a ko ne ljubi viršle može i suhomesnato. Ja ih lično volim. Interesantan recept i nešto novo.

    ОдговориИзбриши
  2. Dobrodosla nam! Nadam se da si se lepo provela na moru i sa nestrpljenjem ocekujemo nove recepte. Ovaj je bas zanimljiv i sta da kazem vise,nego SVAKA CAST!

    ОдговориИзбриши
  3. Sve sa virslama moze uvek..Ovo je bas zanimljivo :)

    ОдговориИзбриши
  4. Moze naravno i sa drugim suhomesnatim,ali se nama dopada sa virslama,a sto ne bi moglo i okruglo?:))
    Draga Andrijana,dosla na zalost,da je jos malko potrajalo:((
    Draga Jafi,meni se jako dopada tvoj rolat sa virslama:))

    ОдговориИзбриши
  5. Majče, ovo je odlično! Ovakvih recepata uvek treba. Svidja mi se sto si upotrebila i krompir, baš daje fin ukus ovom. Pozdraaaaav:)

    ОдговориИзбриши
  6. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  7. Evo mene ponovno, nešto sam pobrkala u prošlom komentaru pa sam ga uklonila. Isprika !
    Htjela sam reći da mi se ova pita jako sviđa pogotovo jer je krompir u kombinaciji i sve skupa je jedan odličan brzi i fini obrok.

    ОдговориИзбриши
  8. Nale,slazem se s tobom:))Volim slanise i uvek volim nesto novo da isprobam.Zamene se virsle,mozda i malo sira unutra,a odgore kackavalja:))
    Branka,hvala ti draga!!
    Marijana:))

    ОдговориИзбриши
  9. Pa sa ovom pitom, mozes dobro da se najedes, super. Pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  10. Krompir i virsle u piti- odlicno! Brz a jako ukusan obrok! Hvala draga Majo na receptu, ovo cu sigurno isprobati!!

    ОдговориИзбриши