понедељак, 13. децембар 2010.

Kroasani


POTREBNO JE:
1kg.brasna
2.5dcl.mleka
2.5dcl.vode
1 kvasac
1 kasicica secera
2 kasicice soli
0,5dcl.ulja
1 jaje
1 margarin za premazivanje
1 jaje za premazivanje
susam za posipanje
Staviti kvasac u mlako mleko sa kasicicom secera i brasna da nadodje.U ciniju sipati deo brasna,so,secer,ulje,jaje i nadosao kvasac,pa u pocetku mesiti varjacom ili mikserom sa nastavkom za testo.Zatim uz dodavanje ostatka brasna i vode umesiti testo i ostaviti ga 1h da odmara.
Uskislo testo podeliti na 16 jufkica,a margarin na 14 delova.Svaku jufkicu rasklagijati kao palacinku i 14 jufkica premazati sa 1/14 margarina,a dve ostaviti nenamazane.Sedam namazanih jufkica slagati jednu preko druge,a odgore staviti osmu nenamazanu.To isto uraditi sa ostalih 8 jufkica i ostaviti ih 15min pokrivene.
Kad odmore,rasklagijati ih,iseci na cetiri dela,a zatim svaku cetvrtinu na 5 delova.Ukupno cete dobiti 20 kroasana od jedne gomile,tj.40 ukupno.Po zelji mozete staviti slani ili slatki fil,ili ih ostaviti prazne.Napravljene kroasane redjati u oblozen pleh,pokriti ih i ostaviti 1h da odmaraju.
Odstojale kroasane premazati sa umucenim jajetom,posuti susamom,ako pravite slane ili prazne i peci ih na 220C 20min.

Potrebno je malo vise vremena za pravljenje,ali se isplati!!

6 коментара:

  1. Izgledaju baš dobro,odlično su narasli i odlično zamotani!

    ОдговориИзбриши
  2. Wow, bas su slatki. Odlicno, Majo. Rado bih se posluzila kojim, eh, tako blizu a tako daleko

    ОдговориИзбриши
  3. Nale,Nina i Lenka,drago mi je da vam se svidjaju,hvala vam:)

    ОдговориИзбриши