понедељак, 27. децембар 2010.

Ruske kape

KORA:
8 jaja
400gr.secera
16 kasika brasna
8 kasika tople vode
2 kasike ulja
2 kasike kakaa
pola kesice praska za pecivo
Izmutiti belanca sa secerom,dodati zumanca,vodu,ulje,kakao i brasno pomesano sa praskom za pecivo,sve sjediniti i ispeci koru na 180C 30min.
Kad se kora ohladi izvaditi 24 kruga.

FIL:
0,5l.mleka
250gr.secera
3 kasike brasna
3 kasike gustine
1 vanil secer
250gr.margarina
Staviti 4dcl.mleka sa secerom da provri,a ostatak mleka,1dcl.pomesati sa gustinom i brasnom pa skuvati fil.Kad se fil ohladi sjediniti ga sa umucenim margarinom i vanil secerom.

Svaki krug preseci na pola,nafilovati izmedju,pa nafilovane kape premazati i bocno sa filom i uvaljati u kokos(150gr.)
GLAZURA:
100gr.cokolade
3 kasike ulja
sarene mrvice
Otopiti cokoladu sa uljem,pa svaku kapu preliti sa glazurom i dekorisati sa sarenim mrvicama.
Od ostataka od kore napravim kuglice.Izmrvim ih,dodam 2 kasike od fila,pekmez od kajsija,malo suvog grozdja i brusnice,sve sjedinim,oblikujem kuglice,pa ih uvaljam u kokos.:))

PRIJATNO!

2 коментара:

  1. Volim ruske kape!! Kod nas jedino mama ima strpljenja za njih ;-)))) pa ih ona jedina i pravi a svi obožavamo da jedemo !!! :-)))

    ОдговориИзбриши