петак, 18. фебруар 2011.

Čoko- vanil šnite

ZA SIPKAVO TESTO:
300gr.brasna
100gr.masti
100gr.secera
4 kasike mleka
1 jaje
2 kasike kakaa
1 kasicica sode bikarbone
ZA KORU:
6 belanaca
200gr.secera
100gr.mlevenih oraha
1 kasika brasna
1 kasika prezli
2 rebra cokolade
FIL:
6 zumanaca
200gr.secera
500ml.mleka
2 pudinga od vanile
1 vanil secer
250gr.margarina sa ukusom slatke pavlake
GLAZURA:
100gr.cokolade
3 kasike ulja
Za sipkavo testo prvo pomesati brasno,kakao i sodu bikarbonu.U ciniju dobro izmutiti jaje,mast,secer i mleko,pa dodati pripremljeno brasno i umesiti testo.Podeliti ga na 2 dela i na poledjini pleha(37x25) ispeci dve kore na 180C 15min.
Za koru umutiti belanca sa secerom,pa dodati mlevene orahe,brasno,prezle i krupno izrendanu cokoladu i sve sjediniti polako sa kasikom.Izliti u pleh(37x25) i peci koru na 200C oko 25min.
Za fil umutiti zumanca,secer i prasak za puding sa malo mleka,a ostatak mleka staviti da provri.U mleko sipati umucena zumanca,pa skuvati fil.Kad se ohladi sjediniti ga sa umucenim margarinom i vanil secerom.1/4 fila ostaviti za premazivanje gornje kore.
Na prvu koru od sipkavog testa naneti pola fila,pa staviti koru.Koru premazati sa drugom polovonom fila,pa staviti preko drugu koru od sipkavog testa.Gornju koru premazati sa ostavljenom 1/4 fila.

Za glazuru otopiti cokoladu sa uljem,pa je preliti preko fila i ostaviti da se stegne.Ohladjen kolac iseci na snite.
P.S.Kako ja pravim glazuru od cokolade? Ja ne topim cokoladu.Samo zagrejem ulje,sklonim s vatre i dodam cokoladu na kockice i izmesam sa kasicicom.Tako se cokolada otopi,a nikako vam nece izgoreti,a ni biti gorka,a i kad se ohladi glazura ima lep sjaj.:))
Posto volim limun pitu,medenu i sve te varijacije,evo jos jedne,za mene jako ukusne.Ne dopada mi se varijanta sa ubacenom obicnom piskotom,pa eto od mene nesto drugacije.
UZIVAJTE!POSLUZITE SE!:))))

7 коментара: