уторак, 8. фебруар 2011.

Kokos kocke

ZA KORU:
3 jaja
1 casa secera(od jogurta)
1/2 case ulja(ili pola margarina)
1/2 case mleka
3/4 case brasna
1 prasak za pecivo
2 kasike kakaa
ZA FIL:
0.5l.mleka
1 casa secera
6 kasika griza
100gr.kokosa
1 vanil secer
Umutiti jaja se secerom,pa dodati ulje,mleko,brasno i prasak za pecivo,pa sve sjediniti i podeliti na pola.U jedan deo dodati kakao.
Za fil staviti mleko sa secerom da provri,pa dodati griz,kokos i vanil secer i kratko kuvati .Ostaviti da se malo prohladi.
U oblozen pleh sipati tamni deo testa i staviti ga u rernu zagrejanu na 200C da se kratko ispece,cisto da uhvati koru odgore.
Preko kore preliti pripremljen fil.

Preko fila preliti drugu polovinu zutog testa.

Vratiti u rernu da se kolac ispece do kraja,jos jedno 30min.Proveriti cackalicom,da li je kolac pecen unutra.

Prohladjen kolac iseci na kocke i posuti sa kokosom.

8 коментара: