понедељак, 28. фебруар 2011.

Pingvin kolac

KORA:
5 jaja
5 kasika secera
5 kasika brasna
3 kasike kakaa
1 prasak za pecivo
3 kasike ulja
FIL:
500ml.mleka
5 kasika gustina
5 kasika secera
1 vanil secer
250gr.margarina(maslaca)
GLAZURA:
200gr.crne cokolade
50gr.bele cokolae
8 kasika ulja
Izmutiti dobro belanca sa secerom,dodati zumanca,umutiti,pa dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo,kakao i ulje i sve polako sjediniti sa kasikom.Smesu izliti u oblozen pleh(30x23) i peci koru na 180C 30min.Ostaviti koru da se ohladi,pa je preseci na pola,da se dobiju 2 kore.
Dok se pece kora pripremiti fil.Gustin razmutiti sa malo mleka,a ostatak mleka staviti da provri sa secerom,pa u njemu zakuvati gustin.Ostaviti da se ohladi,pa dodati vanil secer i prethodno umucen margarin,pa sve sjediniti.
Od pripremljenog fila ostaviti 3-4 kasike za gornju koru.
Na prvu koru naneti 1/2 fila.Preko fila naneti glazuru napravljenu od 100gr.cokolade i 3 kasike ulja.

Ostaviti u frizider da se stegne,pa tek onda naneti 2/2 fila.Preko fila staviti drugu koru i nju premazati sa par kasika ostavljenog fila.

Otopiti zatim drugih 100gr.cokolade sa 3 kasike ulja,pa premazati kolac.Belu cokoladu otopiti sa 2 kasike ulja,pa je poprskati preko crne radi dekoracije.Kolac ostaviti da se stegne,pa ga iseci na stangle ili kocke,po zelji.


5 коментара: