петак, 15. април 2011.

Kelj sa junetinom

POTREBNO JE:
1 veca glavica kelja
500gr.junetine
1 glavica crnog luka
2 struka praziluka
3 cena belog luka
2 sargarepe
3 krompira
1 crvena paprika(sveza ili iz zamrzivaca)
2dcl.kuvanog paradajza
3l.vode
2 kasike masti
2 lista lolbera
persunovo i celerovo lisce
1 govedja kocka za supu
so,biber,zacin
2 kasike brasna
1 kasicica aleve paprike
0,5dcl.ulja
Ocistiti i sitno iseckati crni luk,beli luk i praziluk,staviti u serpu,pa dodati meso iseceno na kocke,sargarepe isecene na kolutove ili kockice i mast,naliti sa 2dcl.vode,pa dinstati 15min.
Nakon toga dodati krompir i pariku isecene na kocke i dinstati jos 15min.

Zatim dodati kelj isecen na vece komade,lolber,sitno iseckano persunovo i celerovo lisce,kocku za supu,posoliti,pobiberiti,i zaciniti po ukusu,pa naliti sa kuvanim paradajzom i vodom,poklopiti i staviti da se dalje kuva 1,5h na umerenoj temperaturi.


Od ulja,brasna i aleve paprike napraviti crvenu zaprsku.

Zaprziti gotov kelj i ostaviti ga jos 5min da se ukrcka.

5 коментара:

  1. HJOOOOOOOOJ odlična čorbica !! Obožavam ih ! :-))

    ОдговориИзбриши
  2. Drage moje,hvala vam.Mi ga obozavamo i cesto ga spremam.Ne znam da li ste imale priliku da ga probate,ali ako kuvate i volite sladak kupus,i kelj ce vam se dopasti.Po meni je on jos lepsi i sladji.

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam ljubitelj slatkog kupusa i to je jedno jelo koje ne spremam, ali kelj jedem. U ovakvoj varijanti ga nisam probala sa mesom, već samo onako sa krompirom, puno kima i soli. Ovo je kompletan obrok!

    ОдговориИзбриши
  4. Jelena,ja ga i spremam kao kompletan obrok,jer u njemu ima i mesa i povrca.Inace pravim i musaku i sarmice od kelja.Pozdrav!!!

    ОдговориИзбриши