Ovu tortu sam pravila sestri za 25godina radnog staza:))
KORA:
6 belanaca
150gr.secera
150gr.kikirikija
1 kasika prezli
Izmutiti dobro belanca sa secerom,pa dodati prezle i krupnije mleveni kikiriki,pa sjediniti kasikom.Smesu izliti u oblozen pleh pa peci koru na 200C 20min.Na isti nacin napraviti jos 2 kore.
FIL I:
18 zumanaca
250gr.secera+100gr.
100gr.cokolade
8dcl.mleka
3 pudinga od cokolade
250gr.margarina
ZA GRILIJAS:
200gr.secera
200gr.secera
150gr.kikirikija
Napraviti prvo grilijas.Na tihoj vatri karamelizovati secer,pa mu dodati kikiriki i ostaviti da se ohladi.Ohladjen grilijas usitnini tuckom ili u blenderu.
Za fil prvo umutiti zumanca sa 250gr.secera i kuvati ih na pari.Pred kraj dodati cokoladu.
Nakon toga posebno u mleku sa 100gr.secera skuvati puding.
Ostaviti da se filovi ohlade.
Posebno umutiti margarin,pa ga sjediniti sa kuvanim zumancima i pudingom.Zatim dodati i pripremljen grilijas od kikirikija.
FIL II:
500ml.slatke pavlake
Za fil II umutiti slatku pavlaku
Filovati:kora I,fil I,fil II,kora II...
Celu tortu premazati sa ostatkom cokoladnog fila.
Odgore dekorisati po zelji sa ostatkom slatke pavlake.
Majko moja , SJAJNA TORTA MAJČE! E VALA SVAKA TI ČAST NA BOŽANSTVENIM RECEPTIMA ZA OVE SJAJNE TORTE!!:-))) :-*****
ОдговориИзбришиSjajna torta za divnu priliku, pravljena sa mnogo ljubavi. Sve pohvale.....
ОдговориИзбришиFenomenalna torta a verujem da je i izuzetno ukusna,bravo Majo!
ОдговориИзбришиDodavanje bilo kakvog grilijaža u fil je fenomenalna stvar. To kompletno podiže tortu na sledeći nivo. Nisam nikada adila sa kikirikijem, i sigurno je fenomenalno u ovoj kombinaciji. Velika i izdašna torta!
ОдговориИзбришиJooooj,kako bi mi prijalo parče ove tvoje prelepe torte!Svaka čast,Majo,baš je po mom ukusu!
ОдговориИзбришиDrage moje puno van hvala!!Drago mi je da vam se dopada.Mozda sam dosadna,ali ja obozavam grilijas i slazem se Jelena sa tobom.Prvobitna ideja mi je bila da dodam seckane snickers cokoladice,ali sam zaboravila da ih kupim,desi se i to:((Drugi put cu probati.
ОдговориИзбришиEl nombre lindo de tu torta ,el canto del gallo me encantó ,con tu paso a pasdo no me perderé para prepararla,cariños.
ОдговориИзбришиBlago tvojoj sestri kad te ima i kad si tako pažljiva, torta je predivna :)
ОдговориИзбриши