POTREBNO JE:
3 veca jaja(ili 4 manja)
2 soljice (za kafu) ulja
3 soljice kisele vode
4 soljice kukuruznog brasna
2 soljice belog brasna
1 prasak za pecivo
250gr.sira
1 kasicica soli(zavisi i koliko je sir slan)
Odvojiti belanca i zumanca,pa posebno umutiti sneg od belanaca.
Pomesati obe vrste brasna sa praskom za pecivo.
Zumanca posoliti,umutiti,pa dodavati naizmenicno brasno i kiselu vodu muteci sve vreme.Na kraju dodati ulje i izdrobljen sir i sjediniti.U ovu smesu dodati umucena belanca i sve sjediniti sa kasikom.
Pleh podmazati,posuti sa malo brasna i izliti smesu.Proju peci na 200C oko 30min.Proveriti sa cackalicom da li je lepo pecena.
P.S.Vreme pecenja naravno uskladite prema vasoj rerni.Po zelji mozete dodati i neki zelenis,blitvu,spanac ili zelje.
Obožavam ovaj klasik!
ОдговориИзбришиUvek dobrodođe i nikad mi nije dosta!!! Divno ti je ispala.
ОдговориИзбришиOdlicno izgleda. Pozdrav...
ОдговориИзбришиOdlićna!
ОдговориИзбришиMogla bih je jesti svaki dan......
ОдговориИзбришиJa ovaj recept imam pod nazivom projara i najčešće ga koristim jer je recept predivan. Super ti je ispala!
ОдговориИзбришиHvala svima!!!Vera,krenula sam da pravim tvoju,pa sam shvatila da nema sira.Da li bi smetalo da dodam i sir u tvom receptu?Bezveze,ja navikla da pravim uvek proju sa sirom,ko i da mora:)))
ОдговориИзбришиOdlicna je i ja pravim po istom receptu, samo umesto kisele vode stavim mleko <3
ОдговориИзбриши