петак, 17. јун 2011.

Bela lešnik torta


Kore:
12 belanaca
12 kasika secera
6 kasika brasna
6 kasika griza.
Preliv za kore:
3dcl.mleka
2 vanil secera.
Fil I:
12 zumanaca
7dcl.mleka
2 pudinga od vanile
200gr.prah secera
250gr.margarina.
Fil II:
100gr.slaga
2dcl.mleka
100gr.prah secera
150gr.krupno mlevenog pecenog lesnika.
Fil III:
500ml.slatke pavlake.
Za jednu koru dobro izmutiti 4 belanca sa 4 kasike secera,dodati 2 kasike brasna i 2 kasike griza ,pa sjediniti smesu sa kasikom.Izliti u pleh(33x23) i peci koru na 180C 15min.Na isti nacin napraviti jos dve kore.
Staviti mleko sa secerom da se ugreje,pa ovim preliti ispecene kore.




Za fil I izmutiti zumanca i puding sa 2dcl.mleka,a ostatak mleka staviti da provri.U vrijuce mleko skuvati izmucena zumanca.Kad se fil ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom sa prah secerom.
Za fil II umutiti slag sa mlekom i prah secerom,pa dodati lesnik i promesati kasikom.
Za fil III umutiti slatku pavlaku.


Filovati:kora,fil I,fil II,fil III,kora...


Sa ostatkom fila II premazati celu tortu,a sa ostatkom slatke pavlake dekorisati po zelji.



9 коментара:

  1. HJOOOOOOOOJ kako savršeno izgleda!!! Uh ! :-)))

    ОдговориИзбриши
  2. Ma kako ti zavidim na ovoj torti.Sad cuja pokazati mami ona je nesto vestija od mene.Predivno;))

    ОдговориИзбриши
  3. Samo izvolite!!!Hvala vam drage moje:))

    ОдговориИзбриши
  4. Svaki put me oduševiš Majo! Odlična torta!!!

    ОдговориИзбриши
  5. odlična torta ! Super sastojci i super izgleda, jako mi se sviđa !

    ОдговориИзбриши
  6. jedina razlika u mom receptu je sto ide lesnik i u kore oko 200 gr i u fil mada sam vec razmisljala da smanjim kolicinu jer mi je torta nekako ''jaka'' sa onom kolicinom. Evo tebe da se ja ne mucim. Ispravljam recept:).Cmokic!

    ОдговориИзбриши