Potrebno je:
1 glavica crnog luka
2 sargarepe
1 paskant
1 glavica celera
2 tikvice
1,7l.vode
so,biber,zacin
1 kasika brasna
1 govedja kocka za supu
ulje
lisce celera i selena
lolber
2dcl.jogurta.
Knedle:
150gr.mlevenog juneceg mesa
1 sargarepa
1 jaje
2 kasike griza
so,biber.
Luk,sargarepu,paskanat,celer i tikvice ocistiti,oprati i sitno izrendati(ili samleti u blenderu)sa liscem celera i selena.Naliti sa 2dl.vode i 0,5 dcl.ulja,pa dinstati 30min.
Za to vreme pripremiti knedlice.Pomesati mleveno meso,sitno izrendanu sargarepu,jaje i griz.Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Kada se povrce prodinstalo zaprziti sa brasnom,dodati kocku za supu,lolber,naliti sa 1,5l.vode i ostaviti da provri.Tada sa kasicicom spustati knedlice i kuvati jos 30min.
Na kraju jogurt pomesati sa 1 kutlacom corbe,pa zaprziti corbu.
SJAJNA ČORBICA DRAGA!!
ОдговориИзбришиKnedlice si odlicne, nisam ih jos radila u ovakvoj kombinaciji, obicno budu ili samo od griza ili mesne, pa mi se svidja ova ideja...a corbica je bas prava letnja i lagana!;)))
ОдговориИзбришиOooooo... odma' šalji brzom poštom cirka 5 litara, biće dovoljno:)))
ОдговориИзбришиOve knedlice su mi baš po volji, ja nisam do sada ovako nešto pravila, a baš su dobre:) Probam, Majče, kol'ko sutra ako zakaže Pošta:)))
Draga Lana,volim krem corbe sa knedlicama i ove su nastale mojim isprobavanjem.Nama se svidela.Javi kako su se vama dopale,ako probas:)))
ОдговориИзбришиNale,vrlo rado bih ti poslala!!!
Jojo,:)))
Jako volim juhe, kuham ih svaki dan i jedva čekam kada neka od nas objavi recept za juhu koju do sada nisam radila. Ova tvoja mi se čini odličnom i bilježim je.
ОдговориИзбришиEXQUISITA SOPA HOY HACE MUCHO FRÍO ,SOY BUENAS PARA LAS SOPAS RICAS COMO LA TUYA ME ENCANTAN,CARIÑOS Y ABRAZOS.
ОдговориИзбришиJao sto ja volim knedle od griza u supici:) Ja obicno dodam jos i sitno iseckanu pilecu dzigericu:)
ОдговориИзбриши