уторак, 07. јун 2011.

Internacional torta


KORE:
18 belanaca
150gr.mlevenih oraha
150gr.mlevenih lesnika
300gr.secera
FIL:
18 zumanaca
18 kasika secera
250gr.margarina
125gr.putera
100gr.seckanih oraha
100gr.mlevenih lesnika
100gr.cokolade
100gr.mlevenih badema
250ml.slatke pavlake
Za jednu koru dobro umutiti 6 belanaca sa 100gr.secera,pa dodati 50gr.mlevenih oraha i 50gr.mlevenih lesnika.Sjediniti sa kasikom i smesu izliti u oblozen pleh.Koru peci na 180C.Na isti nacin napraviti jos 2 kore.
Za fil umutiti zumanca sa secerom,pa fil skuvati na pari.Kad se ohladi,sjediniti ga sa prethodno umucenim margarinom i puterom.Fil podeliti na 3 dela:
Fil I-u 1/3 fila dodati seckane orahe
Fil II-u 1/3 fila dodati mlevene lesnike
Fil III-u 1/3 fila dodati otopljenu cokoladu i mlevene bademe.
Posebno umutiti slatku pavlaku,pa filovati tortu.
Redjati:kora,fil I,1/2 slatke pavlake,kora,fil II,2/2 slatke pavlake,kora i sa filom III premazati celu tortu.
Ukrasiti je po zeli,sa slagom ili fondanom,zavisi za koju priliku vam treba.:)))



10 коментара:

  1. MAJČE SVAKA ČAST!! Ovaj grb je trebalo napraviti ali tvoje vešte ruke su to kao i uvek profesionalno odradile!! Recept je sjajan!! BRAVO DRAGA!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je prava torta! Mora da je odlična! A tek grb. To nije nimalo lako napraviti, ali tebi je savršeno uspjelo. Idi u slastičare, šta da ti velim!

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je pravi grom, a ne torta!!! Svaka cast!!

    ОдговориИзбриши
  4. E, sad si me definitivno oduševila! Svaka ti, majstorska, čast! Ti i Jovana, ovih dana pravite divne torte:)))

    ОдговориИзбриши
  5. Kako ste divne!!!Hvala vam puno za ovako lepe komentare!!!Ja sam oduvek zelela da budem poslasticar,pa sam se posle skolovanja ipak prekvalifokovala da bi radila ono sto volim,za pekara-poslasticara.Inace,Joja i ja svaki dan komuniciramo i ispomazemo se:))))Nju sam imala srece da upoznam,a nadam se da cu na ovom susretu na Adi upoznati jos dosta vas meni dragih blogerki.:))

    ОдговориИзбриши
  6. Draga Majo, ma vas dve ste tata-mate za fondan i torte. Ja se još nisam denula u te vode. Messi, e za njega sam čula, a pošto sam ja čula onda je sigurno veoma poznat i onaj za koga je torta se sigurno obradovao mnogo. Bravo!

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala ti Jeco!!Probaj i ti da se denes u ove vode,pa cemo te zaraziti:)))

    ОдговориИзбриши
  8. Bravo za ovu tortu i posebno za dekoraciju ! Savršeno napravljeno !

    ОдговориИзбриши