четвртак, 2. децембар 2010.

Kesten kocke


KORA:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
2 kasike kakaa
2 kasike ulja
1 prasak za pecivo

FIL:
150gr.margarina
250gr.prah secera
500gr.kesten pirea
50gr.cokolade
3 kasike ruma
3 kasike mleka

GLAZURA:
100gr.cokolade
3 kasike ulja
sarene mrvice za posipanje

Izmutiti dobro prvo belanca sa secerom,pa dodati zumanca,brasno pomesano sa praskom za pecivo,kakao i ulje,pa smesu sjediniti i sipati u oblozen pleh,pa peci koru na 200C 20min.Kad se kora ohladi preseci je na pola da se dobiju dve kore.
Za fil umutiti margarin sa prah secerom,dodati otopljenu cokoladu,rum,mleko i na kraju kesten pire,pa sve izmutiti.
Na jednu koru naneti sav fil,pa odgore staviti drugu koru , preliti je sa glazurom i dekorisati sarenim mrvicama.Ohladjen kolac iseci na kocke ili stangle.


4 коментара:

  1. Nikada nisam probala da napravim nešto sa kesten pireom, ali posle ovoga ću probati, svakako, jer je fil fantastičan...

    ОдговориИзбриши
  2. Gde je kesten tu sam i ja :) Obozavam ovakve kolace, ustvari volim kesten na hiljadu i jedan nacin tako da bi sigurno uzivala u ovom kolacicu :)

    ОдговориИзбриши
  3. Kada sam čula da krompir prodaju umesto kestena u poslastičaricama zgrozila sam se, ali ga i dalje poručujem jer ne mogu odoleti! Jako lep kolačić!

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala vam devojke.Jelena,znam da prave i torte od krompira,probala sam,ali se meni ne dopadaju.Kesten je nezamenljiv.Ko ne voli rum ne mora ga dodati.:)

    ОдговориИзбриши