уторак, 12. април 2011.

Posne štrudlice

TESTO:
900gr.brasna
2dcl.sojinog mleka
3dcl.mlake vode
2 kasike secera
1 kasika soli
1 kvasac
0,5dcl.ulja
FIL:
100gr.margarina
500gr.posnog sira FETINO EXTRA"MAESTRO"
ZA PREMAZ:
1 ravna kasika brasna
1dcl.vode
U mlako sojino mleko sa kasicicom brasna i secera staviti kvasac da nadodje.Sojino mleko mozete napraviti i sami.Pomesati 20gr.posnog mleka u prahu sa 2dcl.vode , izmutiti i staviti da se ugreje.
U ciniju za mesenje sipati deo brasna,so,secer,ulje i nadosao kvasac,pa mesiti u pocetku varjacom.Zatim uz dodavanje ostatka brasna i mlake vode umesiti testo rukom i ostaviti ga 1h da nadodje.
Za to vreme pripremiti premaz i fil.Za premaz pomesati brasno i vodu,pa uz stalno mesanje staviti na ringlu da provri i ostaviti da se ohladi.
Za fil uciniti margarin i pomesati g sa izdrobljenim sirom.
Nadoslo testo podeliti na 4 jufkice,pa svaku rasklagijati i premazati sa po 1/4 fila.

Uviti u strudlice,pa svaku celom duzinom zaseci na parcad i staviti u oblozen pleh.Pokriti i ostaviti jos 20min da se odmaraju.

Pre pecenja ih premazati sa pripremljenim premazom i posuti po zelji sa susamom,lanom....

Peci ih u zagrejanoj rerni na 200C 35min.

Ostaviti ih da se malko prohlade,pa ih iseci na parcad i UZIVATI!!!


12 коментара:

  1. Majo, kakav je to posni sir. Jel sa manje masnoćeili je na bazi soje i gde ima da se kupi?

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala vam dragi moji!!!!
    Jelena,sir je stvarno postan i kupujem ga na merenje u DIS-u i na bazi biljnog mleka je.Podseca na feta sir,samo nije toliko slan.Ja ga kupujem i kad nije post.Jedino sto ga uvek ne pronadjem.

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala, moram da poronjuškam. DIS mi nije usput ali ga možda ima i drugde.

    ОдговориИзбриши
  4. Meni je ovaj sir isto novina, ali super je sto moze da se nabavi...strudlice predivno izgledaju i moracu da potrazim da li ima tog sira ovde kod nas, ali receptic ce dobrodoci i ako budemo pravili sa "obicnim" sirom.:))

    ОдговориИзбриши
  5. Drage moje,Andrijana i Lana,puno vam hvala:))Lana,drago mi je da ti se svidja recept,i naravno da moze sa obicnim sirom,a i mlekom,ako se ne pravi posna:))

    ОдговориИзбриши
  6. Odlicno Majo, svidja mi se kako si napravila a izgleda tako ukusno kao da bi se topilo u ustima!:)

    ОдговориИзбриши
  7. Drage moje,Sandra i Aleksandra:)))hvala vam puno!!

    ОдговориИзбриши