петак, 22. април 2011.

Posni kroasani

POTREBNO JE:
oko 1,3kg.brasna
3dcl.sojinog mleka
2dcl.mlake vode
2dcl.kisele vode
1 kvasac
1 prasak za pecivo
3 kasike secera
1,5kasika soli
1dcl.ulja
250gr.VITAL margarina
Za premazivanje;
1 ravna kasika brasna
1dcl.vode
malo ulja
Prvo pripremiti premaz.Pomesati brasno i vodu,staviti da provri stalno mesajuci,pa skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi,pa dodati malo ulja.
U mlako sojino mleko staviti kvasac sa kasicicom secera i brasna da nadodje.
U ciniju pomesati deo brasna,prasak za pecivo,so,secer i ulje,pa dodati nadosao kvasac i mesiti prvo varjacom.Zatim uz dodavanje kisele vode,obicne vode i ostatka brasna umesiti testo i ostaviti ga 1h da odmara.
Nadoslo testo podeliti na 4 vece jufke,a svaku vecu jufku na 5 manjih jufkica.Znaci,dobicete,po 5 jufkica na 4 mesta.
Uzeti prvih 5 jufkica i rasklagijati ih velicine manjeg plitkog tanjira.Cetiri premazati sa margarinom i redjati jednu preko druge,a petu nenamazanu staviti odgore.
Dobijenu jufku rastanjiti,preseci je prvo na 4 dela,a svaku cetvrtinu na jos 6 delova.Od svake jufke cete dobiti po 24 kroasana.
Na isti nacin napraviti i ostale jufke.Pripremljene kroasane redjati u oblozen pleh,pa ih pokriti i ostaviti jos 1h da odmaraju.
Nakon toga ih premazati sa pripremljenim premazom,posuti susamom ili nekim drugim semenkama koje volite i peci ih na 200C.

7 коментара:

  1. Nisam koristila sojino mleko iako ga ima svuda. Mi danas postimo na vodi, tako da ću recept sa druge posne dane.

    ОдговориИзбриши
  2. Divne ste !!!
    Jelena,ja uvek imam posno mleko u prahu i to palmino,ne sojino i jako je lepo.Kad mi treba,samo ga napravim s vodom koliko mi treba:))Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  3. Jaoj,prelepi su,nikako da ih i ja napravim!Sve najbolje za Uskrs!Hristos Vaskrese!

    ОдговориИзбриши
  4. Njam Njam..obozavam ovo, i odlican recept Majo!

    ОдговориИзбриши
  5. Me encantan los croisant los como bien seguido con un rico café eso si los compro,la masa no es fácil de preparala ,cariños y buen fin de semana.

    ОдговориИзбриши