петак, 17. јун 2011.

Krem čorba sa knedlicama


Potrebno je:
1 glavica crnog luka
2 sargarepe
1 paskant
1 glavica celera
2 tikvice
1,7l.vode
so,biber,zacin
1 kasika brasna
1 govedja kocka za supu
ulje
lisce celera i selena
lolber
2dcl.jogurta.
Knedle:
150gr.mlevenog juneceg mesa
1 sargarepa
1 jaje
2 kasike griza
so,biber.
Luk,sargarepu,paskanat,celer i tikvice ocistiti,oprati i sitno izrendati(ili samleti u blenderu)sa liscem celera i selena.Naliti sa 2dl.vode i 0,5 dcl.ulja,pa dinstati 30min.


Za to vreme pripremiti knedlice.Pomesati mleveno meso,sitno izrendanu sargarepu,jaje i griz.Posoliti i pobiberiti po ukusu.



Kada se povrce prodinstalo zaprziti sa brasnom,dodati kocku za supu,lolber,naliti sa 1,5l.vode i ostaviti da provri.Tada sa kasicicom spustati knedlice i kuvati jos 30min.


Na kraju jogurt pomesati sa 1 kutlacom corbe,pa zaprziti corbu.





7 коментара:

  1. Knedlice si odlicne, nisam ih jos radila u ovakvoj kombinaciji, obicno budu ili samo od griza ili mesne, pa mi se svidja ova ideja...a corbica je bas prava letnja i lagana!;)))

    ОдговориИзбриши
  2. Oooooo... odma' šalji brzom poštom cirka 5 litara, biće dovoljno:)))
    Ove knedlice su mi baš po volji, ja nisam do sada ovako nešto pravila, a baš su dobre:) Probam, Majče, kol'ko sutra ako zakaže Pošta:)))

    ОдговориИзбриши
  3. Draga Lana,volim krem corbe sa knedlicama i ove su nastale mojim isprobavanjem.Nama se svidela.Javi kako su se vama dopale,ako probas:)))
    Nale,vrlo rado bih ti poslala!!!
    Jojo,:)))

    ОдговориИзбриши
  4. Jako volim juhe, kuham ih svaki dan i jedva čekam kada neka od nas objavi recept za juhu koju do sada nisam radila. Ova tvoja mi se čini odličnom i bilježim je.

    ОдговориИзбриши
  5. EXQUISITA SOPA HOY HACE MUCHO FRÍO ,SOY BUENAS PARA LAS SOPAS RICAS COMO LA TUYA ME ENCANTAN,CARIÑOS Y ABRAZOS.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман17. јун 2011. 14:55

    Jao sto ja volim knedle od griza u supici:) Ja obicno dodam jos i sitno iseckanu pilecu dzigericu:)

    ОдговориИзбриши