четвртак, 9. децембар 2010.

Krem corba sa mesnim knedlicama


POTREBNO JE:
1 tikvica
1 veca glavica crnog luka
2 sargarepe
2 paskanata
persunovo lisce
1 kasika brasna
1,5l.vode
1 kocka za supu
50gr.obarenog pirinca
2dcl.jogurta
so,biber,zacin,ulje
ZA MESNE KNEDLICE JE POTREBNO:
200gr.mlevenog mesa(pileceg)
50gr.obarenog pirinca
so

Crni luk i persunovo lisce sitno iseckati,a tikvicu,sargarepu i paskanat izrendati,pa na malo ulja i vode staviti da se dinsta 30min.Nakon toga dodati kasiku brasna,kratko zaprziti,pa dodati vodu,kocku,zaciniti po ukusu i ostaviti da provri.Za to vreme pripremiti mesne knedlice.Mleveno meso pomesati sa obarenim pirincem,posoliti,pa sa vlaznim rukama praviti male knedlice.
Kad je corba provrila,dodati 50gr.obarenog pirinca i knedlice,pa kuvati jos 30min na umerenoj temperaturi.Na kraju dodati jogurt.Ko voli,corbu moze malo i da zakiseli.


5 коментара:

  1. Lepa prezentacija a verujem da je i ukusna...Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Zdrava i ukusna čorbica a ja ih obožavam u svakom pogledu!

    ОдговориИзбриши
  3. Jako, jako dobro! Volimo ovakve guste juhe, a uz mesne okruglice-mrak! Jedino, a što je to paskanat ili paškanat? Da li je to onaj pasternjak ili maggi korijen?

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala svima i pozdrav za sve.Draga kuharice,paskanat je bela zelen.Magi je koliko znam celer,ali sta god da stavis bice dobro!:)

    ОдговориИзбриши