субота, 25. децембар 2010.

Posni integralni trouglovi

POTREBNO JE:
500gr.integralnih kora
500gr.fileta somovine
1 struk praziluka
1 glavica crnog luka
250gr.mariniranih pecuraka
200gr.posnog kackavalja
so,zacin,biber
ulje
1dcl.kisele vode
susam i lan za posipanje
Praziluk i crni luk ocistiti i sitno iseckati,pa staviti da se dinstaju na malo ulja.Dodati mlevene filete somovine,zaciniti po ukusu,pa zajedno dinstati jos 15min.U prohladjen fil dodati marinirane pecurke isecene na listice i izrendan kackavalj,pa sve sjediniti.

Stavljati po dve kore jednu preko druge i iseci ih na 4 trake,pa na svaku traku do pola naneti fil,i uvijati u trouglove.

Tako raditi dok se ne utrose kore i fil,pa trouglove redjti u podmazan pleh.

Pomesati kiselu vodu sa malo ulja,pa preliti preko touglova i posuti ih sa susamom i lanom.Peci na 200C oko 30min.

Jako su ukusni i brzo se prave.Nadam se da ce vam se svideti!

2 коментара:

  1. Odlično izgleda Majče! Nisam ljubitelj integralnih i heljdinih kora za pitu al dobro je to što ovo može da se napravi i od običnih ;-))) ! Super recept!!

    ОдговориИзбриши