среда, 1. децембар 2010.

Backa strudla


TESTO:
1,2kg.brasna
3dcl.vode
3dcl.mleka
1 soljica ulja
6 kasika secera
1 kasika soli
1 kvasac
1 jaje
PREMAZ:
9 kasika masti
9 kasika secera
2 zumanca
200gr.suvog grozdja
2 belanca za premazivanje

U mlako mleko sa kasikom secera i brasna staviti kvasac da nadodje.U ciniju za mesenje sipati deo brasna,so,secer,ulje,jaje i nadosao kvasac pa u pocetku testo mesiti sa varjacom ili mikserom sa nastavkom za testo.Zatim uz dodavanje mlake vode i ostatka brasna umesiti testo i ostaviti ga na toplom da udvostruci velicinu.Za to vreme uciniti mast,secer i zumanca pa podeliti na 9 delova.
Uskislo testo podeliti na 9 jufkica.Svaku jufkicu rasklagijati,premazati sa 1/9 ucinjene masti,posuti sa malo suvog grozdja,pa urolati.Od po tri uvijene strudlice uplesti pletenicu.Dobicete znaci 3 strudle-pletenice.Staviti ih u oblozen pleh , ostaviti ih jos 30min pokrivene da odmaraju,a zatim ih premazati sa umucenim belancima i staviti da se peku na 200C oko 30min.


Нема коментара:

Постави коментар