Jako volim da mesam razne vrste brasna.Od jedne takve kombinacije je nastala ova pogaca,specijalno za ljubitelje tamnog testa i maslina.
POTREBNO JE:
125gr.heljdinog brasna
125gr.psenicnog integralnog brasna
125gr.kukuruznog brasna
125gr.belog brasna
1 kvasac
350ml.vode
1 kasika soli
3 kasike maslinovog ulja
100gr.maslina
susam,lan i jecmene pahuljice za posipanje
maslinovo ulje za premazivanje
Kvasac prvo izdrobiti u ciniju za mesenje,a zatim ga razmutiti sa malo mlake vode,pa u njega dodati svo brasno prethodno izmesano,so,ulje i ostatak vode,pa testo promesati varjacom,tek da se sjedine sastojci i ostaviti ga 1h da odmara.
Za to vreme iseckati masline.Kad testo uskisne dodati iseckane masline.
Radnu plocu posuti sa kukuruznim brasnom i izruciti testo,pa ga sa plasticnom spatulom prebacivati.Na taj nacin ce se rasporediti masline.Testo zatim razvuci prstima velicine pleha.
Pleh podmazati sa maslinovim uljem,prebaciti pogacu,pa pogacu i odgore premazati sa maslinovim uljem i posuti sa semenkama i ostaviti 20min da odmara.
Pogacu peci na 220C oko 30min.Uzivajte:)))
Ovo je nesto slicno kao focaccia. Super ti je ova pogacica ispala.
ОдговориИзбришиSlično se radi focaccia, ali meni se sviđa kombinacija raznih vrsta brašna. Kako ih sva imam i inače koristim, ovaj recept bilježim za probanje.
ОдговориИзбришиBas ti je fino uspela! Sigurno je bila fina! Pozdrav iz sneznog Pozarevca!
ОдговориИзбришиHvala vam devojke!Pozdrav vama iz sneznog Panceva:))
ОдговориИзбриши