уторак, 14. децембар 2010.

Tamna pogaca

Jako volim da mesam razne vrste brasna.Od jedne takve kombinacije je nastala ova pogaca,specijalno za ljubitelje tamnog testa i maslina.
POTREBNO JE:
125gr.heljdinog brasna
125gr.psenicnog integralnog brasna
125gr.kukuruznog brasna
125gr.belog brasna
1 kvasac
350ml.vode
1 kasika soli
3 kasike maslinovog ulja
100gr.maslina
susam,lan i jecmene pahuljice za posipanje
maslinovo ulje za premazivanje
Kvasac prvo izdrobiti u ciniju za mesenje,a zatim ga razmutiti sa malo mlake vode,pa u njega dodati svo brasno prethodno izmesano,so,ulje i ostatak vode,pa testo promesati varjacom,tek da se sjedine sastojci i ostaviti ga 1h da odmara.
Za to vreme iseckati masline.Kad testo uskisne dodati iseckane masline.

Radnu plocu posuti sa kukuruznim brasnom i izruciti testo,pa ga sa plasticnom spatulom prebacivati.Na taj nacin ce se rasporediti masline.Testo zatim razvuci prstima velicine pleha.

Pleh podmazati sa maslinovim uljem,prebaciti pogacu,pa pogacu i odgore premazati sa maslinovim uljem i posuti sa semenkama i ostaviti 20min da odmara.
Pogacu peci na 220C oko 30min.Uzivajte:)))

4 коментара:

  1. Ovo je nesto slicno kao focaccia. Super ti je ova pogacica ispala.

    ОдговориИзбриши
  2. Slično se radi focaccia, ali meni se sviđa kombinacija raznih vrsta brašna. Kako ih sva imam i inače koristim, ovaj recept bilježim za probanje.

    ОдговориИзбриши
  3. Bas ti je fino uspela! Sigurno je bila fina! Pozdrav iz sneznog Pozarevca!

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala vam devojke!Pozdrav vama iz sneznog Panceva:))

    ОдговориИзбриши