петак, 3. децембар 2010.

Krem kolac


KORA:
5 jaja
5 kasika secera
5 kasika brasna
1 kasika kakaa
3 kasike ulja
1 prasak za pecivo

FIL I:
4 jaja
200gr.secera
2 vanil secera
100gr.gustina
30gr.brasna
750ml.mleka
300ml.vode

FIL II:
500ml.slatke pavlake
GLAZURA:
100gr.cokolade
3 kasike secera

Izmutiti belanca sa secerom,dodati zumanca,kakao,ulje,brasno pomesano sa praskom za pecivo,sjediniti i izliti u oblozen pleh,pa ispeci koru na 200C 20min.
Za fil posebno izmutiti 4 belanca sa 100gr.secera.Zumanca izmutiti sa drugih 100gr.secera,2 vanil secera,gustinom,brasnom i vodom.Mleko staviti da provri i u njega zakuvati prethodno umucena zumanca.Skuvan fil preruciti u ciniju i u jos vruc dodati umucena belanca,pa ih polako sjediniti zicom.
Za fil II izmutiti slatku pavlaku,pa nafilovati kolac.Na koru naneti fil I,pa fil II i odgore staviti glazuru.Ja sam malo prosarala viljuskom da dobijem crno-bele sare odgore.


Нема коментара:

Постави коментар