среда, 1. децембар 2010.

Salcici


TESTO:
1kg.brasna
3dcl.mleka
2dcl.vode
5 kasicica secera
1 kasicica soli
1 kvasac
1 zumance

ZA PREMAZIVANJE:
400gr.sala
200gr.brasna
1 belance za odgore
visnje bez kostica za punjenje

Staviti kvasac u 1dcl.mlakog mleka sa kasicicom secera i brasna da nadodje.Ostatak mleka i vode pomesati i smlaciti.U ciniju sipati deo brasna,so,secer,zumance i nadosao kvasac pa u pocetku mesiti varjacom.Zatim uz dodavanje ostatka brasna i mesavine mleka i vode umesiti testo,pa ga ostaviti 1h na toplom da odmara.Za to vreme pripremiti premaz.Umesiti salo sa brasnom kao da mesite testo,pa ga podelite na 3 dela.Uskislo testo rasklagijati u pravougaonik pa ga premazati sa 1/3 ucinjenog sala,preklopiti ga kao kad radite lisnato testo i ostavite ga 15min da odmara.Ovaj postupak ponoviti jo dva puta.Nakon toga testo opet rasklagijati u pravougaonik debljine prsta,iseci ga na kvadrate,pa na svaki staviti po neku visnju i spojiti suprotne krajeve da dobijete kifle.Kifle redjati u oblozen pleh i ostaviti ih jos 15min da odmaraju,a zatim ih premazati sa umucenim belancetom i staviti da se peku na 250C 20min.Gotove salcice pospite sa prah secerom.

Нема коментара:

Постави коментар