KORA:
4 jaja4 kasike secera
2 kasike brasna
5 kasika mlevenog lesnika
2 kasike kakaa
pola kesice praska za pecivo
FIL I:
3dcl.mleka
5 kasika secera
1 puding od lesnika
125gr.margarina
100gr.prah secera
250gr.kesten pirea
FIL II:
2 slag krema od vanile
2,5dcl.mleka
1 kesica zelatina
Izmutiti belanca sa secerom,dodati zumanca,kakao,mlevene lesnike,brasno pomesano sa praskom za pecivo,sve sjediniti i smesu izliti u oblozen pleh(23x33) i peci koru na 200C 20min.Kad se ohladi,koru preseci na pola da se dobiju 2 kore.
Za fil I sa malo mleka izmutiti prasak za puding,a ostatak mleka staviti sa secerom da provri,pa skuvati fil.Kad se ohladi sjediniti ga sa umucenim margarinom i prah secerom,pa dodati kesten pire i sve zajedno lepo izmiksirati.
Za fil II sa 4 kasike mleka preliti zelatin da nabubri,a zatim ga samo otopiti,pa izmutiti slag krem,mleko i zelatin.
Na prvu koru naneti fil I,ostaviti samo 5 kasika da se premaze druga kora.Preko fila I naneti pola kolicine slag krema,pa staviti drugu koru.Drugu koru premazati sa 5 kasika fila I,pa sa ostatkom slag krema premazati ceo kolac.
Nadam se da ce vam se dopasti!
Uhh kako bi jedan komadic sada uz kafu:)) Srecna ti Nova Godina!!!:)
ОдговориИзбришиOdličan recept.
ОдговориИзбришиDa si u Novoj godini zdrava, srećna i da postaviš još mnogo dobrih recepata.
Sandra,dodji na kafu i kolacic!!Olgice hvala puno,trudicu se!
ОдговориИзбришиSrecna Nova godina :)
ОдговориИзбришиPuno zdravlja i sreće tebi i tvojima u Novoj godini želim od srca!!! a kocke izgledaju fenomenalno...
ОдговориИзбришиHvala, sve najbolje!
ОдговориИзбриши* _Π_____*。*˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •˛
ОдговориИзбриши•˚ */______/ \。˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •˛
• ˚ | 田田 |門| ˚ ˛ ˚ ˛
♬ ♪ ♫ ♭Feliz Año Nuevo 2011 ... !!!! ♬ ♪ Saludos desde VIGO SPAIN .MARIMI
Mi querida Marimi,muchas gracias por tu visita a mi blog.Felizes Fiestas para ti tambien!!Besos
ОдговориИзбриши