уторак, 7. децембар 2010.

Pileci kroketi


Za krokete je potrebno:
500gr.mlevenog pileceg belog mesa
5 kasika obarenog pirinca
2 jaja
1 praziluk
pola kasicice sode bikarbone
biber,zacin
prezle


Za pirinac je potrebno:
200gr.pirinca
1 kasicica margarina
1 praziluk
1 sargarepa
1 manja tikvica
biber,zacin,ulje
1 kasicica safrana
Oba praziluka sitno iseckati i prodinstati na malo ulja.Pirinac prvo kratko proprziti sa 1 kasicicom margarina,a zatim naliti sa vodom i kuvati.Gotov pirinac oprati i procediti.
Za krokete,u mleveno meso dodati pola prodinstanog praziluka,5 kasika obarenog pirinca,1 jaje,zaciniti sa biberom i zacinom,dodati sodu bikarbonu,pa umesiti i ostaviti smesu na 15min u frizider.Nakon toga sa nakvasenom rukom praviti krokete,uvaljati ih u prezle,zatim u izmuceno jaje i prziti ih na ulju.



U ostatak praziluka dodati sargarepu i tikvicu iseckane na kockice,pa ih zajedno prodinstati.


Kad je gotovo,dodati u pirinac,zaciniti sa biberom,zacinom i safranom,kratko proprziti i servirati.

5 коментара: