петак, 3. децембар 2010.

Heljdine kiflice


POTREBNO JE:
700gr.heljdinog integralnog brasna
300gr.belog brasna
6dcl.vode
1 kvasac
1 kasika soli
1 kasicica secera
1dcl.ulja

Kvasac razmutiti u malo vode,a obe vrste brasna pomesati.U ciniju za mesenje sipati deo brasna i vode,so,secer,ulje i nadosao kvasac,sjediniti varjacom ili mikserom sa nastavkom za testo,pa uz dodavanje ostatka vode i brasna umesiti testo.Ciniju gde ce testo da kisne nauljiti,i testo malo premazati sa uljem,pa ga ostaviti 1h da kisne.Uskislo testo podeliti na 16 jufkica(ili 20 najvise).Od svake jufkice praviti kiflicu,oblikujuci je dlanom na nauljenoj podlozi.Kiflice se samo oblikuju,ne razvlace se i uvijaju.Sloziti ih u pleh,svaku zaseci na par mesta i ostaviti ih jos 15min.Pre pecenja pomesati malo vode i ulja i svaku kiflicu poprskati,pa posuti sa heljdinim brasnom i peci na 220C 30min.

Нема коментара:

Постави коментар