понедељак, 6. децембар 2010.

Pogaca sa maslinama i belim lukom


POTREBNO JE:
1 kvasac
850ml.vode
1kg.brasna
1 kasika soli
3 kasike maslinovog ulja
200gr.maslina
8 cena belog luka

Kvasac prvo izdrobiti i razmutiti sa malo mlake vode,pa mu dodati svo brasno,posoliti,dodati maslinovo ulje i vodu,pa umesiti testo i ostaviti ga 1h.Testo je redje,da vas ne buni.
Za to vreme pripremiti masline i beli luk.Masline sitno iseckati,a beli luk ocistiti i usitniti na presu.
Nadoslo testo izruciti na dobro pobrasnjenu podlogu,pa ga rastanjiti prstima.Po njemu rasporediti masline i beli luk.Presaviti ga kao lisnato i pritiskati prstima da se rasporede masline i beli luk,ne mesiti ga.Opet ga rastanjiti sa prstima u velicini velikog pleha.Veliki pleh namazati sa maslinovim uljem,prebaciti testo,pa i testo odgore premazati sa maslinovim uljem i ostaviti 15min da se pogaca odmara,pa je peci na 220C oko 30min.

4 коментара: