субота, 4. децембар 2010.

Grisine

POTREBNO JE:
500gr.brasna
150ml.vode
150ml.mleka
1 kesica suvog kvasca
1 kasika soli
1 kasicica secera
5 kasika maslinovog ulja
1 kasika suvog bosiljka
1 kasika origana
susam,mak ili morska so za posipanje
Pomesati brasno sa kvascem,dodati so,secer,ulje,vodu i mleko,pa zamesiti testo i ostaviti ga 1h da kisne.Nakon toga testo podeliti na 2 dela i u jedan dodati origano i bosiljak.

Svaku polovinu podeliti na 14 jufkica i od svake napraviti kao valjak duzine 30cm,sloziti u pleh i ostaviti da se odmaraju 20min.

Nakon toga ih premazati sa vodom,a one bez zacina posuti sa susamom,makom ili sa morskom solju,ko sta voli.Peci ih na 200C 20min.

Grisine ne trebaju da budu mekane,vec hrskave.Namotajte samo neku sunkicu ili prsutu i uz sir,super su kao predjelo.:)

3 коментара:

  1. Baš ti super izgledaju. Ja radim slične, a seriviram ih u čaše, po nekoliko.

    ОдговориИзбриши
  2. Uzmi duze case :) Bitno je da 1/3 grisine bude u casi, da ne ispadaju. I ljute paprike isto tako stavljam u casu i ukrasavam sto time :) Lepi su ti recepti, Majo!

    ОдговориИзбриши