KORA:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
2 kasike kakaa
2 kasike ulja
1 prasak za pecivo
FIL:
150gr.margarina
250gr.prah secera
500gr.kesten pirea
50gr.cokolade
3 kasike ruma
3 kasike mleka
GLAZURA:
100gr.cokolade
3 kasike ulja
sarene mrvice za posipanje
Izmutiti dobro prvo belanca sa secerom,pa dodati zumanca,brasno pomesano sa praskom za pecivo,kakao i ulje,pa smesu sjediniti i sipati u oblozen pleh,pa peci koru na 200C 20min.Kad se kora ohladi preseci je na pola da se dobiju dve kore.
Za fil umutiti margarin sa prah secerom,dodati otopljenu cokoladu,rum,mleko i na kraju kesten pire,pa sve izmutiti.
Na jednu koru naneti sav fil,pa odgore staviti drugu koru , preliti je sa glazurom i dekorisati sarenim mrvicama.Ohladjen kolac iseci na kocke ili stangle.
Nikada nisam probala da napravim nešto sa kesten pireom, ali posle ovoga ću probati, svakako, jer je fil fantastičan...
ОдговориИзбришиGde je kesten tu sam i ja :) Obozavam ovakve kolace, ustvari volim kesten na hiljadu i jedan nacin tako da bi sigurno uzivala u ovom kolacicu :)
ОдговориИзбришиKada sam čula da krompir prodaju umesto kestena u poslastičaricama zgrozila sam se, ali ga i dalje poručujem jer ne mogu odoleti! Jako lep kolačić!
ОдговориИзбришиHvala vam devojke.Jelena,znam da prave i torte od krompira,probala sam,ali se meni ne dopadaju.Kesten je nezamenljiv.Ko ne voli rum ne mora ga dodati.:)
ОдговориИзбриши