петак, 3. децембар 2010.

Empanade


TESTO:
450gr.brasna
3 kasike masti
1 kasika margarina
1 kasika sirceta
1 kasicica soli
1dcl.hladne vode
1 jaje
1 belance

SLATKI FIL:
1 izrendana jabuka
sok od pola limuna
3 kasike secera
1 kasika cimeta
30gr.brusnica
30gr.suvog grozdja

SLANI FIL:
150gr.sira
50gr.kackavalja
100gr.sunke
5 kasika kecapa
1 kasicica origana

ZA PREMAZ:
1 zumance
1 kasika mlek
susam i secer u prahu

U ciniju sipati 400gr. brasna,mast i margarin pa sjediniti.Dodati jaje,belance,so,sirce i vodu pa umesiti testo dodavajuci ostalih 50gr.brasna.Testo ostaviti 1h u frizideru da se odmara.
Za to vreme pripremiti filove.Testo razviti na pobrasnjenoj podlozi i vaditi krugove za empanade,40komada.Pola nafilovati sa slatkim,a pola sa slanim filom.Na svaki krug staviti kasicicu fila,ivice premazati sa vodom da bi se lepo slepile,pa ih preklopiti , stisnuti viljuskom i redjati u pleh,premazati sa umucenim zumancetom i mlekom i peci na 180C.
Slane empanade posuti sa susamom pre pecenja,a slatke uvaljati u prah secer kad budu pecene.

2 коментара:

  1. Super su ti empanade, ja ih zovem jastučićima, a dala si ideju kako se mogu puniti i slatkim i slanim nadevom. Zaista postoje razne varijante a izgledaju savršeno.

    ОдговориИзбриши
  2. Drugacije nam je testo.Probacu i tvoje,jer su sigurno dobre!:)

    ОдговориИзбриши