уторак, 14. децембар 2010.

Marinirane pecurke

Na veoma jednostavan i lak nacin mozete sami da marinirate pecurke.Potrebna je samo vasa volja i malo vremena.:)

POTREBNO JE:
3kg.pecuraka
2 kasike soli
1 soljica sirceta
1 kasicica konzerva
lolber
Pecurke dobro oprati.Ja sam kupila manje tako da ih nisam sekla.Ako kupite vece,isecite ih na listice.U serpu stavite 2l.vode sa kasikom soli da provri.Pola kolicine pecuraka staviti da se kratko blansiraju,oko 5min,a zatim ih prebaciti u hladnu vodu.



Zatim ih izvaditi iz vode i staviti u cediljku da se ocede.

To isto uraditi sa drugom kolicinom pecuraka,pa ih sloziti u tegle.Ja sam dobila 5 tegli od 3kg.pecuraka.

U vodi u kojoj su se kuvale pecurke dodati jos jednu kasiku soli,sirce i konzervans,pa naliti pecurke,staviti neki list lolbera i tegle zatvoriti sa poklopcem.Rernu zagrejati na 100C.Kad se ugreje,smanjiti na 50C i staviti tegle sa pecurkama na 30min.Ja volim da su kiselije.Ko ne voli,moze dodati manje sirceta,probajte kad dodajete. 

3 коментара:

  1. dobar recpet. Ja obozavam pecurke ali nisam ljubitelj kiselih. Ali fokte su ti fantasticne, super si objasnila kako napraviti.

    ОдговориИзбриши
  2. Surac probaj,sta je to za tebe?:)Draga Sandra,ne moras mnogo da ih zakiselis,vec koliko volis:)

    ОдговориИзбриши