петак, 10. децембар 2010.

Pogaca ruza


POTREBNO JE:
600gr.brasna
1dcl.mleka
2dcl.vode
2 kasike secera
1 kasika soli
1 kvasac
0,5dcl.+0,5dcl.ulja
2 kasike margarina za mazanje
2 jaja
susam za posipanje

Staviti prvo kvasac sa kasicicom brasna i secera u mleko da nadodje.U ciniju za mesenje sipati deo brasna,jaje,so,secer,0,5dcl.ulja i nadosao kvasac,pa u pocetku mesiti varjacom.Zatim uz dodavanje vode i ostatka brasna umesiti testo rukom.Sa drugih 0,5dcl.ulja premazati testo i ciniju gde ce testo kisnuti,pa ga ostaviti 1h na toplom da odmara.
Nadoslo testo rasklagijati,premazati sa margarinom i uviti kao strudlu,pa strudlu iseci na 8 delova.Pleh podmazati i redjati rolate jedan pored drugog i ostaviti ih 30min pokrivene da odmaraju.


Posle toga pogacu premazati sa umucenim jajetom,posuti susamom i peci na 220C 30min.



10 коментара:

  1. Volim ove dekorativne pogace!!! Nesto slicno sam pravila pre par meseci i mnogo nam se dopala :)

    ОдговориИзбриши
  2. Susam i peciva..njam njam njam...super ti je ovo!

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala svima!!!Stvarno je lepa i jednostavna za pravljenje.Svima je preporucujem da je probaju.Pozz

    ОдговориИзбриши
  4. Odusevljena sam ishodom.Hvala ti na receptu i ovako divnom pogacom.Inace,super ideja sto recepte delis sa nama.

    ОдговориИзбриши
  5. pravo mjesto za mlade suprugeda iznenade svoga supruga

    ОдговориИзбриши