петак, 3. децембар 2010.

Torta sa visnjama


KORA:
6 belanaca
150gr.secera
100gr.mlevenih oraha
1 kasika brasna
2 kasike kakaa
Izmutiti belanca sa secerom,pa dodati mlevene orahe,brasno i kakao,sjediniti,pa smesu izliti u oblozen pleh i peci je na 200C 25min.Na isti nacin napraviti jos 2 kore.


FIL:
18 zumanaca
10 kasika secera
0,5l.mleka
6 kasika brasna
250gr.margarina
100gr.cokolade
600gr.visanja
0,5l.slatke pavlake
Izmutiti zumanca sa brasnom u malo mleka,a ostatak mleka sa secerom staviti da provri,pa u njega zakuvati umucena zumanca.Pred kraj dodati cokoladu.Kad se fil ohladi sjediniti ga sa umucenim margarinom.Posebno umutiti slatku pavlaku,pa filovati tortu.


Filovati:kora,fil od cokolade,visnje,slatka pavlaka,kora...Celu tortu premazati sa cokoladnim filom.

Odgore staviti glazuru od 100gr.cokolade i 3 kasike ulja.Kad se glazura stegne zavrsiti dekorisanje.

ZA UKRASAVANJE:
125gr.margarina
200gr.prah secera
50gr.otopljene cokolade
3 kasike mleka
Izmutiti margarin sa prah secerom,pa dodati otopljenu cokoladu i mleko i sve dobro sjediniti.Ovim filom zavrsiti dekorisanje torte.

3 коментара: